12 april 2022

Zonder is gezonder!

12 april 2022

Bijna 42% van de mensen gebruikt weleens bestrijdingsmiddelen in of om het huis. Op zich logisch, want van onkruid of vervelende beesten wil je snel af. Maar bestrijdingsmiddelen bevatten gif en zijn slecht voor het milieu en voor onze gezondheid. Kies daarom voor tuinieren zonder gif.

Een paar tips voor tuinieren zonder gif

Plant wordt bespoten
  • Koop biologische planten en bollen. Daar zitten geen bestrijdingsmiddelen op.
  • Kies planten en bloemen die geschikt zijn voor de bodem in jouw tuin en zet ze op de juiste plek. Schaduwplanten in de schaduw en zonaanbidders in de zon.
  • Dan zijn ze minder gevoelig voor ziektes en plagen en heb je geen bestrijdingsmiddelen nodig.
  • Plant bodembedekkers om te zorgen dat je geen stukken kale grond in je tuin hebt. Of strooi boomschors op kale plekken om de bodem te bedekken. Zo krijgt onkruid geen kans.
  • Zorg voor veel verschillende bloemen en planten in je tuin en hang vogelhuisjes. Je krijgt dan vanzelf meer natuurlijke vijanden van ongedierte in je tuin en je hoeft dan minder te bestrijden. En meer groen in je tuin helpt ook nog eens goed tegen hitte.

Week van de groene Tuin

Deze week is de Week van de Groene Tuin. Van 12 t/m 18 april gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten vergroenen en verduurzamen. Een week lang krijg je tips over hoe je je tuin klimaatbestendig maakt. Hoe je onkruid en plagen voorkomt en meer dieren in de tuin van voedsel en schuilplek voorziet. Ontdek leuke acties en handige tips op www.weekvandegroenetuin.nl

 Wil je meer weten?

> Kijk ook eens op onze pagina over bestrijdingsmiddelen.