11 maart 2021

Gezond isoleren

11 maart 2021

Ga jij je huis isoleren? In een geïsoleerd huis kun je ineens problemen hebben die je eerst niet had. We zien in geïsoleerde huizen soms klachten:

    • door te weinig ventilatie
    • door hitte in de zomer
    • en door geluidsoverlast van de buren

Ventileren blijft belangrijk!

Ventileren kost energie, maar is wel heel belangrijk. Schone lucht is hard nodig voor je gezondheid. Daarom is ventileren niet zonde. Zorg in elke ruimte voor kleine raampjes en roosters om frisse lucht binnen te laten.

Hitte in de zomer

Onze zomers worden steeds warmer en veel huizen zijn daar niet op gebouwd. Een geïsoleerd huis houdt de warmte beter buiten. Maar áls het eenmaal warm is, koelt het lastig af. In een lange periode met warm weer kan het daardoor erg warm worden in huis. Zorg voor goede zonwering en voor klepraampjes die je ’s nachts open kunt laten staan. Het liefst raampjes in tegenover elkaar liggende wanden, dan kan het lekker doorwaaien.

Herrie van de buren

In een geïsoleerd huis heb je meestal minder last van herrie van buiten, maar méér last van de buren. Dat komt doordat mensen vaak de vloeren en de tussenmuren niet mee-isoleren. Als je dat wel doet, voorkom je veel hinder en ergernis.

Maak een isolatieplan

Het is jammer als jouw goede, duurzame bedoelingen slecht uitpakken voor je gezondheid en je woonplezier. Je kunt dit soort problemen gelukkig voorkomen door een isolatieplan te maken. Een goed isolatiebedrijf kan je hierbij helpen. Wil je meer weten? Tips om te voorkomen dat je na de isolatie minder fijn woont, vind je op onze pagina over isoleren.